2016. március 20., vasárnap

Lépések egy boldogabb élethez




Sziasztok!
Sokáig gondolkodtam, hogy mi legyen az első posztom ( a bemutatkozáson kívül ), és hát arra jutottam, hogy a boldogságról fogok írni. Elég sokáig dilemmában voltam, hiszen nem tudtam eldönteni, hogy jó lenne-e a blogot egy ilyen témával kezdeni, vagy sem. Végül arra jutottam, hogy megírom, és ha nem sikerül, írok valami másról. 


Igazából a boldogság fogalma relatív, hiszen mindenkinek más okoz boldogságot. Talán emiatt utálom nem kedvelem a " nem a pénz tesz boldoggá" idézetet. Talán a földkerekségen vannak olyan emberek, akiket csak a pénz tesz boldoggá, és tetszik vagy sem, ők ilyenek és el kell fogadjuk őket.






Na de most nem erről fogok nektek írni. Szerény személyem abba a csoportba tartozik, amely azt állítja, hogy a pénz is boldogságot okoz, de nem olyan nagy mértékben, mint a családod, a barátok, egy neked szánt mosoly, egy ölelés vagy az a boldogság, amit akkor érzel, ha segítesz másokon.

Imagini pentru happiness friends we heart it    





Pár dolog ami boldoggá tesz



1. Halgass zenét és énekelj!

Nekem, mint zeneimádónak ez az első :)
Ha meghallom a kedvenc zenémet, énekelek, nem igazán számít, hogy hol vagyok. Szerencsére a baráti köröm is zeneimádókból áll, így tökre klassz, amikor összeülünk és együtt énekelünk. Szerény véleményem szerint az aki nem szereti a zenét, az nem emberi lény, hiszen a zene a legjobb módja az érzelmek kifejezésének. Gondoljatok azokra a pillanatokra amikor szomorúak voltatok és zenét raktatok. Egyből jobban éreztétek magatokat, nem? Vagy amikor nagyon boldogak voltatok és táncoltatok ( ugortatok  összevissza, ráztátok a fejeteket,. mint valami őrültek, vagy csak én csinálom ezt? ) Egy tanácsom van, ha énekelni támad kedvetek, vagy csak egy kicsit is szomorúak vagytok, vagy a nap bármelyik pillanatában vagytok, és nincs amit csináljatok, rakjatok zenét, énekeljetek és táncoljatok. Nem számít, ha rossz a hangotok, vagy béna táncosok vagytok, énekeljetek/táncoljatok, mintha senki sem látna, hiszen ez nem arról szól, hogy ki mit mond, hanem, hogy ti mit éreztek abban a pillanatban.




2. Beszélj valakivel, akit szeretsz!

Legyen az a a legjobb barátod, szerelmed vagy éppen az anyukád. Csak az, hogy hallod a hangjukat jobbá teheti a napodat.

3. Küldj mosolyokat az idegeneknek!

Ez alatt nem azt értem, hogy kikeresel valami idegeneket a Fb-n és küldesz neki egy mosolygó emojit, hanem ha az utcán sétálsz nézz rá az idegenekre és mosolyogj, ha ő is visszamosolyog az felbecsülhetetlen érzés.Gondolj bele, talán a mosolyod jobbá tette a napját. Sosem tudhatod.

4. Nézd a csillagokat és tévedj el a gyönyörűségükben.

Néha amikor lefekszem és nem tudok aludni és persze szerencsém is van és nincs beborulva, nézni szoktam a csillagokat. Csak próbáljátok ki. Nézzétek a csillagokat vagy simán a kék eget és hadjátok a gondolataitokat szabadon.

5. Nézz a tükörbe és mosolyogj!

Reggelenként miközben a hajamat szoktam elrendezni, mindig mosolygok magamnak, ha hiszitek, ha nem mindig boldogabb vagyok.

6. Sose tüntesd el a mosolyt az arcodról.

Első sorban, azok az emberek, akik mindig mosolyognak, szép emberek. Elég, ha rájuk nézel, a pozitív energiájuk rád ragad. LÉGY TE IS EGY ILYEN EMBER!

7. Sétálj/ táncolj az esőben!

Na ja, ennél jobb érzés nincs. A forró nyári napokon elkezd esni a meleg eső és te ott vagy kint és vizesek lesznek a ruháid és a hajad és élvezed, ahogy a vízcseppek végiggurulnak a bőrödön és ahh... Már nagyon várom a nyarat.

8. Ülj a szabadban!

Úgy szeretem amikor tavasszal kiülök a tömbház melletti kis parkba és olvasok vagy csak simán zenét hallgatok és nézem amint a kisgyerekek játszanak. 

9. Segíts másokon!

Nekem mindig olyan jól esik, ha segítek valakin és ő kimondja a köszönöm szót és rám mosolyog. Mindig olyan jól eső érzés támad bennem, ha segítek valakinek.

10. Légy önmagad!

Talán ez a legeslegfontosabb az egész közül. Ha egy olyan társaságban vagy, ahol elfogadnak olyannak amilyen vagy. 


 

" Ha rossz napod van, ha tényleg rossz napod van, próbálj jobban bánni a világgal, mint ahogy az bánt veled. " Azt hiszem ez az idézet tökéletesen illik ide. Már elég rég óta ez a tablettám kezdőképernyője ( amúgy innen is jutott eszembe a mai téma ).És ennél tökéletesebb nem is lehetett volna, hiszen az idézet az általam imádott Patrick Stump-tól van, a FOB énekesétől, aki zenéjét amúgy tiszta szívből ajánlom.





És az én két kedvenc idézetemet is megosztom veletek


"Fel a fejjel hercegnő, leesik a koronád"



"Mindig hord az átlátszó koronádat"


És mára ennyi :) 
Remélem tetszett nektek ez a poszt, kommentbe írjátok le, hogy titeket mi tesz boldoggá.
Ha tetszik a blog ne felejtsetek el feliratkozni.

Eszetekbe akarom juttatni az egyik különlegességünket. Ha van bármilyen kérdésetek esetleg tanácsot szeretnétek kérni írjatok chatbe vagy e-mailban. 

Viszlát.




























































Elegant Rose - Working In Background

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése