2016. március 22., kedd

Saul fia ~ film kritika

A hétvégén, volt szerencsém meg nézni  a Saul fiát.   
    
Aki nem tudja mi ez, bár kétlem, a Saul fia (nemzetközi angol címe: Son of Saul) 2015-ben bemutatott magyar filmdráma Nemes Jeles László rendezésében. A 2016 Oscar díjátátadón, nyert is egy Oscar díjat legjobb külföldi filmért.


     A Saul fia egy holokauszt beli film  ami annyit tesz, hogy abban az időben játszódik amikor Hitler élt és uralkodott. Egy emberről szól,  Ausländer Saulról, egy magyar zsidóról,  aki a Sonnenkomandók (olyan zsidó akit amielött megölnek, 3-4 hónapig dolgoztatnak ès kap normális ételt meg ilyeneket) csapatába tartozik, és egy nap amikor gáz kamrát takarít  meglátja a fiát,  aki még élt viszont megfullasztották. Ezek után valahogy megszerzi a testét és probál egy rabbit (papot) kapni, hogy eltudja fiát temetni.
A film mondanivalója az, hogy bármilyen helyzetben is lennénk mindig emberek kell maradjunk.
 
Az én véleményem, az hogy 15 éves létemre elég unalmas volt. De úgy gondolom, hogy azért volt nekem unalmas, mivel ez egy nagyon komoly film, és nem egészen egy 15 éves tininek van kitalálva. A holokauszt az alapból egy nagyon komoly téma, és általában minden holokausztos filmnél sír az ember. Ez kivételesen nem egy síratós film, mert még anyukám se sírt,  pedig ha ő nem sír minden filmnél akkor senki.A holokauszt az a világ történelem egyik legszomorubb korszaka, nagyon sok ember halt meg, ezért is egy elterjedt téma még most is, könyvek és filmek körében.
    Végezetül pedig, azt mondom ,hogy magyar ként illik meg nézni, mivel az Oscar a legnagyobb díj amit akármilyen film nyerhet, így ez egy nagy elismerés és megtiszteltetés. Viszont inkább a nagyobb korosztálynak ajánlanám.
  Végső értékelés : 2.5 csillag
  
                                                                        
                                                                                             


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése