2016. március 24., csütörtök

A jenlenlegi öt kedvenc sorozatom

Sziasztok :)
Új bejegyzéssel érkeztem, ahol bemutatom, és tiszta szívből ajánlom az öt kedvenc, JELENLEGI sorozatomat. Katával együtt nagyon hálásak vagyunk annak a négy emberkének, aki vette a fáradságot, megbízott bennünk és feliratkozott szeretett oldalunkra. Köszönjük szépen :)




1. Miraculous - Katicabogár és Fekete Macska kalandjai




Igeeeen... Tizenöt éves létemre nekikezdtem én is a híres mesesorozatnak, és be kell vallanom, IMÁDOM. Annyira aranyos az egész történet, nagyon könnyen bele tudom képzelni magam a főhősnő, Marinette életébe, hogy az egyszerűen hihetetlen. ÉS... Annak ellenére, hogy Adrien egy meseszereplő, büszkén állítom, hogy az élén áll az imádott pasik listámon.
Röviden a történetről: A cselekmény egy hétköznapi lányról, Marinette-ről szól, aki titokban egy szuperhős, azaz Katicabogár. A főhősnő titokban szerelmes a suli legmenőbb srácába ( ki másba? ), Adrienbe, aki titokban Fekete Macska, a másik szuperhős, aki Katicabogár társa. A srác, azaz Adrien, aka Fekete Macska szerelmes Katicabogárba, aki igazából Marinette, Értitek???
 Na, és ők ketten napi renden megmentik Párizst a szuper gonosztól, akinek a személyiségét még nem ismerjük. Az első évad már le is járt és remélem, hamarosan jön a második is. A youtube-on is megtaláljátok a sorozatot, csak sajnos magyarul csak az első 11 rész van fent. Ezek után megtaláljátok a részeket franciául, angol felirattal :)



2. A titkos kör


Rengeteg jót hallottam erről a sorozatról, és miután befejeztem az első és sajnos az egyetlen évadot, bátran állítom, hogy igaz. Ez az egyik legjobb és legérdekesebb sorozat, amit valaha is láttam ( a Vámpírnaplókkal és a Pretty Little Liars-al együtt ).


Röviden a történetről: A főhősnő, Cassie, édesanyja halála után a nagymamájához kerül, az édesanyja szülővárosába, ahol rejtett okok miatt mindenki ismeri a lányt. Miután kiderül, hogy mi is valójában Cassie, összeáll a többi olyan tinédzserrel, mint ő, hogy kiderítsék, hogy mi is történt valójában a szüleikkel ( mivel haton vannak, és mint az egészen elvesztették egy éjszaka alatt vagy az édesanyjukat, vagy az édesapjukat, és van olyan is aki mindkettőt egyszerre ).
És persze a sorozat teli van szerelemmel, gonoszsággal, varázslattal és sok minden mással.
Szerintem nézzétek meg, hiszen nem fogjátok megbánni. Amúgy pedig a sorozat egy könyvsorozat alapján készült, amit hamarosan meg szeretnék venni, szóval miután elolvastam tuti egy kis kritika/ajánló is fog készülni.


3. Pretty Little Liars


Az örök, legkedveltebb, legeslegjobb sorozat, amit valaha láttam. Nem tudom létezik-e olyan személy, aki még nem hallott a sorozatról. És végre megtudtuk, hogy ki A ( OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMGGGGGGGGGGGGGGGGGGG ).
Röviden a történetről: A főszereplő négy, kb.17 éves lány, akiknek az egyik barátjuk eltűnik, majd egy év múlva előkerül a holtteste. A lányt megölték és a rendőrség keresi a gyilkost, ezzel egy időben pedig a lányok SMS-eket, és e-maileket kapnak egy ismeretlentől, aki mindig –A.-ként szignálja fenyegetéseit. Eközben a lányok sok mindenre rájönnek, kiderül, hogy sok emberben nem bízhatnak, közben a saját kis titkaikat is őrizgetik. Azonban ez a bizonyos A mindent tud, figyeli őket. Szinte az összes szereplő gyanúsítottként is felmerül. Aztán kiderül, hogy A nem egyetlen személy, de ez csak tovább bonyolítja a dolgokat. Amikor közel kerülnek A személyazonosságához, valahogy mindig elintézik, hogy a lányok ne tudjanak meg semmit. Azonban ők mindenképp fényt akarnak deríteni arra, hogy ki ölte meg a barátjukat, Alisont. ( Forrás: Sorozatbarát )

SOILEEEER




4.  Shadowhunters


Aki valaha is olvasta a könyvet, annak feltétlenül néznie kell a sorozatot. Aki pedig nem... Nos, annak is. Hiszen a történet nagyon jó és érdekes, habár a színészek választása nem volt túlságosan tökéletes. 

A hatrészes könyvsorozaton alapuló dráma, a Shadowhunters a 18 éves Clary Fray életéről fog szólni, aki születésnapján rájön, hogy igazából nem az, akinek hiszi magát, hanem az árnyvadászok leszármazottja, az angyal–ember-hibrideké, akik démonokat ölnek. Amikor édesanyját, Joycelynt elrabolják, Clary belecsöppen a démonvadászat világába a rejtélyes árnyvadásszal, Jace-szel és a legjobb barátjával, Simonnel. Majd kezdetét veszi Clary önfelfedezése, miközben egyre többet tud meg a múltjáról és arról, amit a jövő tartogat számára.  ( Forrás: Sorozatbarát )


Egy kis tipp azoknak akik elolvasták a könyvet. Ne próbáljátok a kettőt összehasonlítani, mert akkor nem fog tetszeni a sorozat. hiszen teljesen eltérnek az alaptörténetről. De ha csak a sorozatot nézzük, akkor bátran állítom, hogy a színésznő bénázásaival együtt is lehet élvezni a sorozatot :)

5. Elcserélt lányok


Már nagyon régóta szemeztem a sorozattal, de nem tudom milyen okok miatt nem fogtam neki hamarább. Már az első résztől beleszerettem a történetbe, hiszen teljesen egyedi. Imádtam, hogy a hallók és a siketek világa ilyen érdekes módon összekeveredik.


Röviden a történetről: Az egész sorozat Bay-jel kezdődik, amint biológia órán egy vártesztet végeznek. Itt kiderül, hogy valami nincs rendben, hiszen Bay vére egyik szülőjével sem egyezik meg. Egy profibb vérvizsgálat után kiderül, hogy Bay nem is a gazdag családhoz tartozik, hanem véletlenül egy másik család gyerekét vitték haza. Ezek után Bay szülei megkeresik az eredeti gyermeküket, aki kb. három évesen megsüketült. És természetesen ezután bonyolódik a helyzet.



Persze a sorozat nem szenved hiányt a szerelmi szálakban, amik a hatalmas bonyodalmakat okozzák. 

    

    

       






 Kommentbe írjátok le, hogy nektek melyik a kedvenc                                              sorozatotok és miért?


Nos és mára ennyi :) Köszönöm, hogy benéztetek :) Hamarosan új bejegyzés, addig is sziasztok :)



                                                                         


4 megjegyzés:

  1. Szia! :)
    Már Az ötödik hullámos bejegyzésedhez is akartam írni, de végül ide írok. Én is imádok sorozatokat nézni. Rá is vettél, hogy belenézzek a Katicabogár és Fekete Macska kalandjaiba, és az Elcserélt lányokba. Nagyon jó a blogotok, a fejléc nagyon ötletes!
    Ó, és visszatérve Az ötödik hullámra, én Bennek szurkolok, szóval most nagyon haragszom Evan miatt. :D A barátnőmmel fogadtunk is, hogy Cassie szerintünk kivel fog összejönni. (Én természetesen Benre tippeltem.)
    További jó szünetet, :)
    Ginny

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Első sorban nagyon szépen köszönöm, hogy írtál :)
      Ajánlom is, hogy nekikezdj, hiszen hihetetlenül jó sorozatok. És... BEN??? Tehát ott van Evan ( kicsi sexy félig űrlénykém félig emberkém :D ) Sajna én a barátnőddel tartok, hiszen BEEEEn :D, de amúgy még egy csomó embert ismerek, aki Ben felé hajlik, ami (természetesen) számomra érthetetlen :D
      Még egyszer nagyon szépen köszönöm a kommentet, nagyon, NAGYON örvendek, hogy tetszik a blogunk <3

      Törlés
    2. Én is Ben párti vagyok! #BenForever ♥

      Törlés
  2. Szia.. nézegettem több bejegyzésed is mert felkeltette az érdekélődésemet. Az utolsó előttibe én nem vagyok annyira biztos. A világ egyik legnagyobb Árnyvadász fanja vagyok mégse bírtam négy résznél többet megnézni a sorozatból. Clary alapból a frászt hozza rám, és nem tudom feldolgozni mekkora különbségek vannak a könyv és a "sorozata" között. A többit nem nagyon nézem, de a Titkor kör-t egy nap alatt ledaráltam még anno 0-24-be néztem, szerintem is nagyon jó és kár, hogy elkaszálták.
    Jó a blogod, csak így tovább..

    VálaszTörlés